IT-alalla työskentelevistä henkilöistä vain 28 % on naisia – sukupuolittuneisuus vaikuttaa alaan vahvasti jo koulutuksesta alkaen. Me uskomme, että mikäli alalta löytyisi enemmän roolimalleja ja IT-alan uramahdollisuuksista kerrottaisiin monipuolisemmin, voisi tämän päivän aikuiset, nuoret ja lapset saada kipinän IT-alalle syttymään helpommin.

Tämän vuoksi lähdimme keräämään uratarinoita IT-alalla työskenteleviltä henkilöiltä ja nyt pääset tutustumaan Hudaan. Toivottavasti hänen tarinansa inspiroi myös sinua!

Kuka olet ja missä työskentelet?

Olen Huda Elwan ja tällä hetkellä työskentelen projektipäällikkönä CGI:llä. Tätä ennen työskentelin startup-maailmassa Growth Hackerina sekä laskutuksen parissa muun muassa Túlkassa. Túlka on palvelu, jonka avulla tulkit saadaan helpommin osaksi arjen kanssakäymistä.

 

Miten päädyit IT-alalle / nykyiseen työpaikkaasi?

Päädyin IT-alalle täysin sattumalta. Aloitin urani IT-alalla startupissa, jossa kehitettiin mobiilisovellusta. Yritys etsi henkilöä, joka on opiskellut liiketoimintaa, sekä puhuu arabian kieltä. Tämän myötä minulle tarjottiin ensimmäinen työpaikka IT-alalla. En ollut suunnitellut työskenteleväni IT-alalla tai ajatellut, että minusta olisi siihen, mutta olen iloinen siitä. Nykyiseen työpaikkaani päädyin Barona IT:n kautta, kun he etsivät CGI:lle projektipäällikköä. Olin ollut kiinnostunut projektipäällikön tehtävästä ja IT alalla työskentelystä, niin tämä sopi minulle täydellisesti.

Millaisten asioiden kanssa työskentelet?

Tästä en valitettavasti voi kertoa kovinkaan tarkasti, mutta tiimimme työskentelee valtionhallinnon projekteissa. Valtionhallinnon projektien lisäksi osallistun sisäisiin tuotekehitysprojekteihin sekä toiminnan kehittämiseen. Täällä pääsee tekemään asioita, joilla vaikutetaan yhteiskuntamme toimintaan ja se tekee työstä erittäin antoisaa.

Mikä on parasta IT-alalla työskentelyssä?

IT-alalla työskentelyssä parasta on se, että ala kehittyy ja muuttuu jatkuvasti. Minua innostaa myös se, että minulla ei ole teknistä taustaa, mutta se ei ole este IT-alalla työskentelylle. Työ on haastavaa ja jatkuvasti mielenkiintoista. Onhan se hienoa, että voin naisena sanoa työskenteleväni IT-alalla ja tykkääväni siitä aidosti.

Mitä vinkkejä haluat antaa alasta kiinnostuneille naisille?

Go for it! Monilla saattaa olla sellainen kuva, että IT-ala on miesten ala ja varmaan paino onkin siinä, mutta ei ole mitään estettä naisille työskennellä IT-alalla. Ala on täysin sopiva sekä miehille, että naisille ja minusta on hienoa nähdä enemmän naisten uskaltautuvan IT-alalle. Vinkkini on se, että ole itsevarma itsestäsi ja osaamisesta äläkä anna yleisen mielikuvan ns. pelottaa alalle ryhtymistä.

Kuinka itse koet alan diversiteetin?

Diversiteettiä on, vaikka ala on vielä miesvaltainen, mutta tämä on jatkuvasti muuttumassa. Nykyään on enemmän ja enemmän yhdistyksiä ja tapahtumia, jossa rohkaistaan naisia alalle ja tämä on tuonut naisille itsevarmuutta tarttumaan haasteeseen. Mielestäni on hienoa saada enemmän naisia alalle ja toivoisinkin, että tämä lisääntyy tulevaisuudessa.