Hei devaaja, oletko vielä työskennellyt konsulttina? Olen urani aikana päässyt rekrytoimaan konsultointitalohin lukuisia koodareita ja haastattelujen aikana päädymme usein keskustelemaan siitä kumpi on devaajan urakehityksen näkökulmasta parempi vaihtoehto, tuotetalo vai konsulttitalo. Kirjoitin aiheesta kaksi blogia, joissa vertaan näitä vaihtoehtoja. 

 

Viisi syytä hakeutua töihin konsultointitaloon

Listasin konsultointitalossa työskentelevien henkilöiden useimmiten kertomia syitä hakeutua konsultointitaloon töihin.

1.Mielenkiintoiset ja vaihtelevat projektit

Konsultointitalon ehkä isoin etu on se, että niissä pääsee usein monipuolisesti työskentelemään erilaisten projektien parissa. Samalla pääset tutustumaan hyvin erilaisiin yrityksiin ja liiketoimintoihin.

2. Vapaus valita omat projektit

Parhaimmissa konsultointitaloissa pääset itse valitsemaan ne projektit, jotka sinua kiinnostavat ja joissa pääset mielenkiintoisten teknologioiden pariin. 

3. Monipuoliset teknologiat

Konsultointitaloissa projektit ovat vaihtelevia ja teknologioiden kirjo on laajempi kuin useimmissa tuotetaloissa. Teknologioiden monipuolisuus antaa devaajalle mahdollisuuden opetella erilaisia teknologioita ja niissä pääsee nopeammin kiinni uusiin teknologioihin. 

4. Oman markkina-arvon ylläpitäminen

Konsultit ovat usein kysyttyjä rekrytoinneissa. Monesti konsultointitaloissa työskennelleillä on laajempi stäck kuin pitkään tuotetaloissa työskennelleillä devaajilla, ja tästä syystä konsulttitaustaiset devaajat ovatkin työmarkkinoilla kysyttyjä. Moni tuotetalo on nimenomaisesti profiilinmäärittelyssä toivoneet meiltä konsulttitaustaisten devaajien kontaktointia.

5. Palkka

Monella konsultointitalolla on käytössä erilaisia bonus- ja provisiomalleja, jossa devaajalla on mahdollisuus saada osuuden yrityksen tulos-, liikevaihto- ja myyntikatteesta. 

Ennakkoluuloja konsultointitaloista

Kohtaan työssäni myös paljon ennakkoluuloja konsulttitaloja kohtaan. Osa niistä on toki oikeutettuja, mutta osa perustuu erilaisiin uskomuksiin tai alalla kiertäneisiin huhuihin. Tässä muutama esimerkki niistä.

1.Epävarmuus ja yt-kierrokset

Riippuen konsulttitalon asiakaspohjasta voi talouden heittelyt tuoda epävarmuutta tuleviin projekteihin. Muista myös, että Yt-neuvottelut eivät aina merkitse irtisanomisia vaan voivat kertoa myös uudelleenorganisoitumisesta ja terveestä uudistumisesta.

Vinkki haastatteluun: Yritä päästä jyvälle siitä, kuinka laaja asiakaspohja yrityksellä on ja millaisia asiakkaita heillä on. Jos 15 – 20 % liikevaihdosta tulee yhdeltä asiakkaalta, voi tilanne olla epävarma talouden kyykätessä. 

2. Vaihtuvuus työkavereissa

Projektin vaihtuessa tutut työkaverit saattavat vaihtua täysin uusiin kasvoihin ja asiakasyritykseen. Toisaalta tämä voi olla myös hyvä asia. Useimmissa konsulttitaloissa järjestetään myös yhteistä tekemistä ja illanistujaisia talon omalle porukalle.

3. Jumahtaminen projektiin

Yksi yleisimmistä peloista on joutuminen ”huonoon” projektiin, jossa on käytössä jeesuksenaikaisia teknologioita tai jossa tehdään pelkkää legacyn ylläpitoa.

Vinkki haastatteluun: Selvitä, miten projekteihin valitaan henkilöitä. Kuinka paljon tähän pääsee itse vaikuttamaan ja miten projektista toiseen pystyy vaihtamaan? Selvitä myös, miten yritys osallistuu työntekijöidensä osaamisen kehittämiseen.

4. Asiakkaat

Me kaikki olemme olleet projektissa, jossa pöydän toisella puolella on hankala asiakas, joka ei välttämättä tiedä eikä ymmärrä, mitä tarvitsevat tai mitä ovat ostaneet.

Vinkki haastatteluun:  Selvitä miten yrityksen myynti toimii: myydäänkö kaikkea kaikille vai valikoidaanko juttuja, joita pystytään oikeasti myös toteuttamaan hyvällä laadulla. Selvitä myös, miten asiakaiden odotuksia hallitaan. Myyntihenkilökunnan osaaminen on ratkaisevaa.

 

Tutustu tästä blogiin, jossa kerromme 5 yleisintä syytä hakeutua tuotetaloon >>.

 

Kirjoittaja

Johanna Lintunen

Rebel Acquisition & Talent Growth Professional I Certified Business Coach

Johanna työskentelee Barona IT:llä it-rekrytointien parissa. Hän on kontaktoinut uransa aikana tuhansia devaajia ja käynyt keskustelua heidän urakehityksestään ja -toiveistaan.