IT-alalla työskentelevistä henkilöistä vain 28 % on naisia – sukupuolittuneisuus vaikuttaa alaan vahvasti jo koulutuksesta alkaen. Me uskomme, että mikäli alalta löytyisi enemmän roolimalleja ja IT-alan uramahdollisuuksista kerrottaisiin monipuolisemmin, voisi tämän päivän aikuiset, nuoret ja lapset saada kipinän IT-alalle syttymään helpommin.

Tämän vuoksi lähdimme keräämään uratarinoita IT-alalla työskenteleviltä henkilöiltä ja nyt pääset tutustumaan Anuun. Toivottavasti hänen tarinansa inspiroi myös sinua!

BIT insiderin tämänkertaisessa jaksossa on vieraana Nixun Anu Laitila, joka toimii myös Future Female -järjestön hallituksen jäsenenä. Jaksossa paneudutaan siihen, miten markkinointitaustainen osaaja päätyi kyberturvallisuusalalle ja mitä Cybersecurity Awareness Business Managerin työtehtävä on. Jakson hostina toimii Barona IT:n Tommi Vertanen.

”Haasteena oli se, että minulla ei ollut kavereita tai oikeastaan edes tuttuja IT-alalta, joten minulla oli kapea katsomus siitä, mitä alalla työskentely voisi olla. 2015 osallistuin Women in Tech:in foorumiin, jossa oli kyberturvallisuuteen liittyvä workshoppi ja innostuin siitä tosi paljon. Sitten suoritin Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kuberturvallisuuskurssin, sekä monia muutakin kurssia – puoli vuotta sitten aloitin unelmaduunissani Nixulla kyberturvallisuuden parissa.”

Kuuntele jaksoja Spotifyssä. BIT insider podcastissa paneudutaan IT-alan ajankohtaisiin aiheisiin, teknologioihin ja kiinnostaviin yrityksiin sekä persooniin. Tämän podcastin sponsorina toimii Barona IT.